Close

ADVOCAAT BIJ BESCHULDIGING VAN AANRANDING

Home » ADVOCAAT BIJ BESCHULDIGING VAN AANRANDING

 

Bent u op zoek naar een goede, gespecialiseerde advocaat omdat u wordt verdacht van aanranding? Dan staan De Strafpleiters uit Rijen voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met diverse soorten zedenzaken en weten precies hoe we een sterke verdediging kunnen neerzetten. Met onze deskundige hulp en specialisme in zedenmisdrijven verkleint u de kans op een veroordeling.

HET BELANG VAN EEN GOEDE ADVOCAAT BIJ EEN VERDENKING VAN AANRANDING

Het zedendelict aanranding, of formeel aanranding van de eerbaarheid genoemd, is iemand dwingen tot het plegen of ondergaan van een ontuchtige handeling. Dit komt meestal neer op het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen. Ook zoenen onder dwang valt onder aanranding. Aanranding, alsmede een poging tot aanranding, is in alle gevallen strafbaar. De juridische omschrijving van aanranding lijkt veel op die van het zedendelict verkrachting. Het verschil tussen beide is dat bij een verkrachting sprake is van seksueel binnendringen van het lichaam van een ander en bij aanranding niet. De hoogte van de gevangenisstraf of geldboete is afhankelijk van het vergrijp waar u van verdacht wordt. Op verkrachting staat dan ook een hogere straf gesteld dan op aanranding, iets waar wij u als uw advocaat met kennis van zedenmisdrijven verder over kunnen informeren.

HOE ZIET HET STRAFRECHTELIJK PROCES ERUIT BIJ EEN VERDENKING VAN AANRANDING?

Wanneer u verdachte bent van aanranding of een poging tot aanranding, is het van groot belang om gebruik te maken van uw zwijgrecht en direct contact met uw advocaat op te nemen. Zo verschaft u de politie geen informatie die op een later moment tegen u gebruikt kan worden. Afhankelijk van het vergrijp krijgt u te maken met de volgende scenario’s:

  • U wordt verhoord op het politiebureau: als u wordt uitgenodigd op het politiebureau om een verklaring af te leggen, kan een zedenadvocaat u bijstaan door u te informeren over wat uw rechten zijn, de gebeurtenissen met u door te nemen en een sterke strategie op te stellen.
  • U wordt aangehouden: ook in het geval van een aanhouding vanwege een verdenking van aanranding, is het van groot belang een advocaat in te schakelen. Net als tijdens een verhoor kan deze u namelijk helpen met het opstellen van de strategie die de meeste kans geeft op vrijspraak of op een zo laag mogelijke straf.
  • U bent gedagvaard voor een zitting: indien u voor de rechter moet verschijnen als verdachte van aanranding, kan onze gespecialiseerde advocaat u bijstaan door u voor te bereiden op de zitting. Ook in dit geval wordt de beschikbare informatie met u doorgenomen en wordt uw verklaring tot in detail voorbereid.

 

 

SCHAKEL ONS IN VOOR EEN STERKE VERDEDIGING

Als u wordt verdacht van aanranding of seksueel misbruik, dan zorgt een advocaat van ons advocatenkantoor in Rijen voor een sterke verdediging van uw zaak. Ook bij andere zedendelicten, zoals verkrachting schakelt u ons in of verkrachting. Zo is de kans op een onterechte veroordeling kleiner of zorgen we ervoor dat de straf zo laag mogelijk blijft. Neem contact met ons op via info@destrafpleiters.nl of vul ons contactformulier in. Dan hoort u binnen 24 uur van ons en zullen we u verder informeren.

 

Bekijk onze succes stories

Succes stories

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?