Close

ADVOCAAT BIJ BESCHULDIGING VAN AANRANDING

Home » ADVOCAAT BIJ BESCHULDIGING VAN AANRANDING

 

 

  • ✔ 24/7 bereikbaar
  • ✔ Ook spreken wij Engels en Frans
  • ✔ Eerste advies of directe bijstand

 

Bent u op zoek naar een goede, gespecialiseerde advocaat omdat u wordt verdacht van aanranding? Dan staan De Strafpleiters uit Rijen voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met diverse soorten zedenzaken en weten precies hoe we een sterke verdediging kunnen neerzetten. Met onze deskundige hulp en specialisme in zedenmisdrijven verkleint u de kans op een veroordeling.

HET BELANG VAN EEN GOEDE ADVOCAAT BIJ EEN VERDENKING VAN AANRANDING

Het zedendelict aanranding, of formeel aanranding van de eerbaarheid genoemd, is iemand dwingen tot het plegen of ondergaan van een ontuchtige handeling. Dit komt meestal neer op het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen. Ook zoenen onder dwang valt onder aanranding. Aanranding, alsmede een poging tot aanranding, is in alle gevallen strafbaar. De juridische omschrijving van aanranding lijkt veel op die van het zedendelict verkrachting. Het verschil tussen beide is dat bij een verkrachting sprake is van seksueel binnendringen van het lichaam van een ander en bij aanranding niet. De hoogte van de gevangenisstraf of geldboete is afhankelijk van het vergrijp waar u van verdacht wordt. Op verkrachting staat dan ook een hogere straf gesteld dan op aanranding, iets waar wij u als uw advocaat met kennis van zedenmisdrijven verder over kunnen informeren.

HOE ZIET HET STRAFRECHTELIJK PROCES ERUIT BIJ EEN VERDENKING VAN AANRANDING?

Wanneer u verdachte bent van aanranding of een poging tot aanranding, is het van groot belang om gebruik te maken van uw zwijgrecht en direct contact met uw advocaat op te nemen. Zo verschaft u de politie geen informatie die op een later moment tegen u gebruikt kan worden. Afhankelijk van het vergrijp krijgt u te maken met de volgende scenario’s:

  • U wordt verhoord op het politiebureau: als u wordt uitgenodigd op het politiebureau om een verklaring af te leggen, kan een zedenadvocaat u bijstaan door u te informeren over wat uw rechten zijn, de gebeurtenissen met u door te nemen en een sterke strategie op te stellen.
  • U wordt aangehouden: ook in het geval van een aanhouding vanwege een verdenking van aanranding, is het van groot belang een advocaat in te schakelen. Net als tijdens een verhoor kan deze u namelijk helpen met het opstellen van de strategie die de meeste kans geeft op vrijspraak of op een zo laag mogelijke straf.
  • U bent gedagvaard voor een zitting: indien u voor de rechter moet verschijnen als verdachte van aanranding, kan onze gespecialiseerde advocaat u bijstaan door u voor te bereiden op de zitting. Ook in dit geval wordt de beschikbare informatie met u doorgenomen en wordt uw verklaring tot in detail voorbereid.

 

 

SCHAKEL ONS IN VOOR EEN STERKE VERDEDIGING

Als u wordt verdacht van aanranding of seksueel misbruik, dan zorgt een advocaat van ons advocatenkantoor in Rijen voor een sterke verdediging van uw zaak. Ook bij andere zedendelicten, zoals verkrachting schakelt u ons in of verkrachting. Zo is de kans op een onterechte veroordeling kleiner of zorgen we ervoor dat de straf zo laag mogelijk blijft. Neem contact met ons op via info@destrafpleiters.nl of vul ons contactformulier in. Dan hoort u binnen 24 uur van ons en zullen we u verder informeren.

 

Bekijk onze succes stories

Succes stories