Close

20 maart 2022

Dagvaarding politierechter ontvangen?

Heeft u een dagvaarding voor de politierechter ontvangen, en valt dit bericht u zwaar? Neem dan contact op met Dé Strafpleiters. Vanzelfsprekend staan Dé Strafpleiters voor u klaar en zorgen ervoor dat u onmiddellijk de beste juridische bijstand krijgt in uw strafzaak!

Heeft u de dagvaarding voor de politierechter al ontvangen of verwacht u er één van het Openbaar Ministerie te krijgen, dan moet u zich goed voorbereiden op de opkomende zitting bij de politierechter. In de dagvaarding is de tenlastelegging opgenomen. Met andere woorden staan in de dagvaarding alle strafbare feiten omschreven waarvan u wordt verdacht. Tevens wordt in de tenlastelegging het betreffende wetsartikel uit het Wetboek van Strafrecht genoemd. Dé Strafpleiters zullen samen met u een verdediging gaan bepalen.

Ondanks dat de politierechter over het algemeen iets minder ernstige strafbare feiten behandelt, kan een veroordeling door de politierechter wel verstrekkende gevolgen voor u hebben, denk hierbij aan een strafblad dat ook weer voor problemen kan zorgen voor het verkrijgen van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) of een beveiligingspas. Denk er dus niet te licht over en laat u altijd verdedigen door een gespecialiseerd ervaren strafpleiter! Ook als u zelf niet van plan bent om te verschijnen op de zitting bij de politierechter. Dan zult u immers bij verstek worden veroordeeld. Bovendien kan de straf bij niet verschijnen voor de politierechter zelfs hoger uitvallen, dan wanneer u wel verschijnt. De politierechter is namelijk niet in staat om rekening te houden met uw persoonlijke omstandigheden, hetgeen zijn doorwerking kan hebben in de strafmaat. Verschijnt u niet, dan kunt u dus ook geen verdediging voeren. Laat dit in ieder geval niet gebeuren, want zelfs als u niet wilt verschijnen, kunt u wel een strafrechtadvocaat bepaaldelijk machtigen om namens u de verdediging in uw strafzaak te voeren! Soms is het echter wel belangrijk dat u wel verschijnt, afhankelijk van de gekozen verdedigingsstrategie. Dé Strafpleiters zijn ervaren gespecialiseerde strafrechtadvocaten die u hier uiteraard het beste in kunnen adviseren.

Dus heeft u een dagvaarding ontvangen om te verschijnen voor de politierechter? Wacht dan niet langer, en neem direct contact met ons op! Wij gaan dan samen met u de strijd aan!