Close

15 april 2022

Dé Strafpleiters-alert! Gratis consult/gesprek met advocaat voorafgaand aan een OM-hoorzitting

Sinds 1 april 2021 heeft een verdachte die wordt opgeroepen voor een zogenoemde OM-hoorzitting recht op een gratis consult/gesprek met een advocaat. Dit geldt dus voor een ieder!

Maar waarom is het nu zo belangrijk om hier gebruik van te maken?

Een gratis consult/gesprek met een advocaat betekent dat u weet wat u tijdens een OM-hoorzitting kunt verwachten. Het gehele proces wordt u duidelijk uitgelegd.

Daarnaast is een gratis consult/gesprek met een advocaat nodig om een juiste afweging te maken of u wel of geen juridische bijstand wenst van een ervaren strafpleiter tijdens de OM-hoorzitting.

Vergeet niet dat u tijdens een OM-hoorzitting alleen tegenover een officier van justitie zit.

Een officier van justitie is uiteraard bekend met de inhoud van uw strafdossier, maar u bent dat niet. Het strafdossier waarover ook de officier van justitie beschikt kan door een advocaat worden opgevraagd. Een advocaat kan dit dossier voor u bestuderen en u uiteraard voorzien van juridisch advies.

Ook kan een advocaat u informeren over wat een redelijke straf is. Een advocaat weet immers wat er in soortgelijke zaken wordt opgelegd door rechters. Mocht het strafvoorstel  van de officier van justitie te hoog zijn, dan kan een advocaat hier direct op inspelen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de officier van justitie aan u een hogere straf oplegt dan in andere soortgelijke zaken. De aanwezigheid van een ervaren strafpleiter tijdens een OM-zitting kan een wezenlijk verschil maken.

Twijfel dan ook niet en maak altijd gebruik van de mogelijkheid van een gratis consult/gesprek met Dé Strafpleiters.

Dé Strafpleiters strijden namelijk altijd samen met u voor het beste resultaat, ook tijdens een OM-zitting.

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?