Close

15 april 2022

Dé Strafpleiters-alert! Gratis consult/gesprek met advocaat voorafgaand aan een OM-hoorzitting

Sinds 1 april 2021 heeft een verdachte die wordt opgeroepen voor een zogenoemde OM-hoorzitting recht op een gratis consult/gesprek met een advocaat. Dit geldt dus voor een ieder!

Maar waarom is het nu zo belangrijk om hier gebruik van te maken?

Een gratis consult/gesprek met een advocaat betekent dat u weet wat u tijdens een OM-hoorzitting kunt verwachten. Het gehele proces wordt u duidelijk uitgelegd.

Daarnaast is een gratis consult/gesprek met een advocaat nodig om een juiste afweging te maken of u wel of geen juridische bijstand wenst van een ervaren strafpleiter tijdens de OM-hoorzitting.

Vergeet niet dat u tijdens een OM-hoorzitting alleen tegenover een officier van justitie zit.

Een officier van justitie is uiteraard bekend met de inhoud van uw strafdossier, maar u bent dat niet. Het strafdossier waarover ook de officier van justitie beschikt kan door een advocaat worden opgevraagd. Een advocaat kan dit dossier voor u bestuderen en u uiteraard voorzien van juridisch advies.

Ook kan een advocaat u informeren over wat een redelijke straf is. Een advocaat weet immers wat er in soortgelijke zaken wordt opgelegd door rechters. Mocht het strafvoorstel  van de officier van justitie te hoog zijn, dan kan een advocaat hier direct op inspelen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de officier van justitie aan u een hogere straf oplegt dan in andere soortgelijke zaken. De aanwezigheid van een ervaren strafpleiter tijdens een OM-zitting kan een wezenlijk verschil maken.

Twijfel dan ook niet en maak altijd gebruik van de mogelijkheid van een gratis consult/gesprek met Dé Strafpleiters.

Dé Strafpleiters strijden namelijk altijd samen met u voor het beste resultaat, ook tijdens een OM-zitting.