Close

EEN ADVOCAAT BIJ EEN HENNEPKWEKERIJ

Home » Hennepkwekerij

Heeft u een advocaat nodig omdat de politie u als verdachte van een hennepkwekerij heeft aangemerkt? Meld uw zaak dan aan bij advocatenkantoor De Strafpleiters, gevestigd in Rijen. Wij zijn een advocatenkantoor met advocaten die erg toegankelijk zijn. Wij begrijpen dat u, wanneer u een verdachte bent, onze professionele hulp goed kunt gebruiken. Bij ons ervaart u daarom direct contact met uw advocaat, zonder tussenkomst van derden.


BIJSTAND VAN EEN ADVOCAAT TIJDENS POLITIEVERHOOR OVER EEN HENNEPKWEKERIJ

Op het moment dat de politie bij u thuis of in een bedrijfspand een hennepkwekerij aantreft, kunt u een professionele advocaat goed gebruiken. De politie neemt voor het onderzoek diverse goederen in beslag. Vrijwel direct na dit binnentreden in uw woning of bedrijfspand, zal de politie u als verdachte willen verhoren. Er kunnen zich in dat geval twee situaties voordoen: enerzijds wordt u meteen aangehouden als verdachte en anderzijds wordt u uitgenodigd middels een ontbiedingsbrief voor een politieverhoor. In het eerste geval wordt u meteen meegenomen naar het politiebureau. Daar wordt u in een ophoudcel gezet en later die dag verhoord.


LAAT U BIJSTAAN DOOR EEN GESPECIALISEERD HENNEPADVOCAAT

De politie mag u maximaal negen uur ophouden voor onderzoek (de tijd tussen 00.00 uur en 09.00 uur telt daarbij niet mee). Hierna kunt u nog in verzekering worden gesteld voor ten hoogste drie keer 24 uur. Bij een uitnodiging voor verhoor in een ontvangen ontbiedingsbrief bent u vrij om na afloop van het verhoor weer naar huis gaan. Het is belangrijk dat u zich voorafgaand aan én tijdens dit verhoor laat bijstaan door een hennepadvocaat. Het politieverhoor bepaalt namelijk de verdedigingsstrategie in uw zaak. Wij bereiden u als uw advocaat voor op het verhoor dat u gaat krijgen en staan u tevens bij tijdens het politieverhoor over uw mogelijke betrokkenheid bij het runnen van een hennepkwekerij. Sinds 1 maart 2016 is dit een wettelijk recht. Laat dit recht dan ook niet aan u voorbijgaan.


TIPS & TRICKS

In het voorbereidend onderzoek dat door de politie uitgevoerd wordt, dient u rekening te houden met een aantal zaken. Allereerst bent u niet verplicht om de politie in uw woning binnen te laten. Hiervoor gelden namelijk bijzondere regels die zijn neergelegd in de Algemene wet op het binnentreden (Awbi). Indien de politie deze bijzondere regels niet strikt naleeft, dan kan een rechter die over de zaak gaat, oordelen dat alles wat in uw woning is aangetroffen, uitgesloten wordt van het bewijs. Kort gezegd, al is er een hennepkwekerij in uw woning aangetroffen, dan is er de mogelijkheid dat u alsnog wordt vrijgesproken, als de politie onrechtmatig uw woning is binnengetreden. Geef daarom nooit zomaar toestemming aan de politie om uw woning binnen te treden!


EEN SCHRIFTELIJKE MACHTIGING TOT BINNENTREDEN

Zonder uw uitdrukkelijke toestemming heeft de politie een schriftelijke machtiging nodig om uw woning te betreden. Mochten er in uw zaak bijzondere regels door de politie zijn overtreden, dan zullen wij daar uiteraard uitvoerig verweer op voeren. Voorts dient u op te letten bij hetgeen u vertelt tegen de politie die ineens bij u aan de deur staat. Geef nooit zomaar antwoord op vragen en vertel ook nooit iets uit uzelf, omdat de politie deze antwoorden en uitlatingen later in een ambtsedig proces-verbaal kan opnemen. Dit ambtsedige proces-verbaal kent bijzondere bewijskracht, hetgeen zelfs al voldoende kan zijn om u veroordeeld te krijgen voor betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

ONTNEMINGSVORDERING/WEDERRECHTELIJK VERKREGEN VOORDEEL

Als hennepadvocaat verlenen wij u ook graag bijstand en voeren we verweer voor u tegen de ontnemingsvordering, beter bekend als het wederrechtelijk verkregen voordeel (art. 36e Sr). Om u als advocaat de beste bijstand te verlenen, is het van belang dat u wordt voorbereid op het politieverhoor over de hennepkwekerij. Wij staan u ook bij tijdens dit politieverhoor. De opbrengst van de oogst van de hennepkwekerij wordt namelijk mede vastgesteld op basis van de verklaring van de verdachte. Om die reden is het dan ook belangrijk dat u een aannemelijke verklaring aflegt. Houdt daarbij in de gaten dat ook op grond van een eerdere warmtemeting, blokmeting of indicatoren zoals kalkafzetting, hennepresten, stof op de lampen of vervuiling van een koolstoffilter een eerdere oogst worden aangenomen.


EEN ADVOCAAT DIE VOOR U VECHT BIJ EEN VERDENKING VAN EEN HENNEPKWEKERIJ

Wij kunnen als uw advocaat vele verweren voor u voeren tegen het door de politie vastgestelde aantal oogsten van de hennepkwekerij. Laat u dus niets wijs maken door de politie en schakel direct een goede advocaat in die voor u vecht bij een verdenking van een hennepkwekerij! Bent u dus nog niet verhoord door de politie, maar gaat dat verhoor op korte termijn wel plaatsvinden? Zorg er dan voor dat u eerst contact met een hennepadvocaat opneemt die de zaak omtrent de hennepkwekerij voor u kan behandelen.


HEEFT U EEN DAGVAARDING OF EEN OPROEP VOOR EEN TOM-ZITTING ONTVANGEN?

Bent u verhoord door de politie en heeft u een dagvaarding ontvangen om te verschijnen voor de politierechter of voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank? Of heeft u een oproep ontvangen voor een TOM-zitting bij de parketsecretaris of officier van justitie? Ook dan is het van belang dat u onmiddellijk contact opneemt met een strafrechtadvocaat van advocatenkantoor De Strafpleiters die ervaring heeft met zaken rondom een verdenking bij een hennepkwekerij.


MELD VANDAAG NOG UW ZAAK BIJ ONS AAN!

Wordt u beschuldigd van het houden van een hennepkwekerij en heeft u dringend professionele hulp van een hennepadvocaat nodig bij een strafbeschikking? Meld uw zaak vandaag nog online bij ons aan voor gespecialiseerde juridische bijstand. Dat kan middels ons aanmeldingsformulier of door het sturen van een e-mail naar info@destrafpleiters.nl. Wij nemen persoonlijk contact met u op zonder tussenpersoon. Ervaar de toegankelijkheid van ons kantoor in Rijen en neem contact op!

HEBT U EEN ADVOCAAT NODIG?

Wij strijden samen met u!
Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?