Close

20 november 2020

Schadevergoeding na vrijspraak, ontslag van alle rechtsvervolging of sepot?

schadevergoeding

Bent u vrijgesproken, of ontslagen van alle rechtsvervolging, of is de zaak tegen u geseponeerd? Neem dan contact met De Strafpleiters op, want u heeft dan mogelijk recht op schadevergoeding!

Welke wettelijke grondslag biedt het strafrecht voor schadevergoeding na een strafzaak?

Op grond van artikel 533 Sv kunt u na een vrijspraak, ontslag van alle rechtsvervolging (OVAR) of een sepotbeslissing mogelijk aanspraak maken op immateriële en/of materiële schadevergoeding voor onterechte inverzekeringstelling, klinische observatie of ondergane voorlopige hechtenis.

Op grond van 530 Sv kunt u na een vrijspraak, ontslag van alle rechtsvervolging of een sepotbeslissing mogelijk ook aanspraak maken op vergoeding van de in de strafzaak gemaakte reiskosten, verblijfkosten en advocaatkosten.

De Strafpleiters kunnen u precies vertellen voor welke schadeposten u een vergoeding kunt krijgen.

Hoe werkt het indienen van een verzoek tot schadevergoeding?

Het makkelijkste én verstandigste voor u is om contact op te nemen met De Strafpleiters, zodat wij namens u een verzoekschrift tot schadevergoeding opstellen ex artikel 533 en 530 Sv. Dit verzoekschrift tot schadevergoeding zullen wij dan na ondertekening indienen bij de bevoegde rechtbank. U kunt namelijk niet, als de strafzaak zich heeft afgespeeld in Amsterdam, een verzoekschrift tot schadevergoeding indienen bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant en visa versa. De Strafpleiters weten altijd de juiste weg, dus geef het ook meteen uit handen!

Kost het geld als De Strafpleiters dit voor u regelen?

Nee! Iedere advocaat die een dergelijk verzoekschrift tot schadevergoeding namens zijn of haar cliënt opstelt en indient bij de bevoegde rechtbank, krijgt daar een vergoeding voor van de Staat. Het is voor u dus geheel kosteloos!

Wat wordt er bij een vrijspraak, sepotbeslissing of OVAR van u verwacht?

Indien uw strafzaak is geëindigd in een vrijspraak, ontslag van alle rechtsvervolging of sepotbeslissing, wacht dan niet te lang en kom direct in actie door contact op te nemen met De Strafpleiters! U heeft namelijk maar 3 maanden nadat de zaak is geëindigd de tijd om een verzoekschrift tot schadevergoeding na vrijspraak, OVAR of sepotbeslissing, in te dienen!

Kortom: is uw strafzaak geëindigd in een vrijspraak, sepotbeslissing of bent u ontslagen van alle rechtsvervolging, neem dan direct contact op met De Strafpleiters en meldt uw zaak bij ons aan!

20 november 2020 Blog

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?