Close

EEN ADVOCAAT VOOR SLACHTOFFERZAKEN

Home » Slachtofferzaken

Heeft u een advocaat nodig in verband met slachtofferzaken? Schakel dan een advocaat in van De Strafpleiters, gevestigd in Rijen, en ontvang hulp van echte vechters die u graag helpen. Bent u slachtoffer geworden van een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf? Meld uw zaak dan vrijblijvend aan voor de juiste deskundige rechtsbijstand. Gespecialiseerde rechtsbijstand is voor slachtoffers van groot belang. De Strafpleiters behoren tot de geringe groep van advocaten in Nederland die voldoen aan de deskundigheidsvereisten voor de specialisatie slachtofferzaken. Gelet op de enorme impact van een gewelds- en zedenmisdrijf is het van uiterst belang om een gespecialiseerd advocaat in de arm te nemen die uw rechtspositie bewaakt.


EEN ADVOCAAT VOOR SLACHTOFFERZAKEN HELPT U VERDER

Indien u, gelet op de geldende criteria, hiervoor in aanmerking komt, kunnen wij een aanvraag voor u indienen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dit Schadefonds geeft een financiële tegemoetkoming aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf met ernstig psychisch of fysiek letsel tot gevolg. De dader blijft primair verantwoordelijk voor het vergoeden van de schade. Is dit niet mogelijk en wordt de schade ook niet op een andere wijze vergoed? Dan kunt u als slachtoffer terecht bij het Schadefonds. U hoeft niet te wachten met het indienen van de aanvraag totdat u de schade ergens anders vergoed krijgt. Een eventuele ontvangen schadevergoeding van anderen moet achteraf wel aan het Schadefonds worden terugbetaald.


VORDERING BENADEELDE PARTIJ

Wij kunnen namens u een vordering benadeelde partij opstellen en indienen om de door u geleden schade rechtstreeks bij de verdachte te verhalen. We kunnen deze vordering ter zitting nog eventueel toelichten en zelfs nog aanvullen. Voegen kan met een zogenoemd ‘voegingsformulier’. Met dit formulier kunt u als slachtoffer de rechtbank verzoeken om de verdachte te veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding aan u. Indien uw vordering niet leidt tot een onevenredige belasting van het strafgeding, dan kan de rechtbank uw schade, al dan niet gedeeltelijk, toewijzen of afwijzen. Uw vordering tot schadevergoeding kan ook niet-ontvankelijk worden verklaard. Dit betekent dat u uw vordering aan de burgerlijke rechter kan voorleggen. De rechtbank neemt dan geen inhoudelijke beslissing over uw vordering, maar biedt u nog wel de mogelijkheid om dit buiten de strafzaak om op de verdachte te verhalen.


DESKUNDIG ADVIES OVER HET ONTVANGEN VAN SCHADEVERGOEDING

Als strafrechtadvocaat adviseren wij u graag over de te vorderen schadeposten, schadebedragen, de aan te leveren onderbouwing en de te overleggen bewijsstukken. Ook zullen wij de rechtbank verzoeken om de schadevergoedingsmaatregel op te leggen. Dit betekent dat het CJIB de vordering voor u zal gaan innen. U hoeft dan zelf geen actie te ondernemen! Onze advocaten zijn echte vechters en doen er alles aan om de door u geleden rechtstreekse schade langs deze weg vergoed te kunnen krijgen.

KOSTEN RECHTSBIJSTAND

Voor de kosten rechtsbijstand bestaan er drie mogelijkheden. Ingeval er sprake is van ernstig geestelijk of lichamelijk letsel als gevolg van een gewelds- of zedenmisdrijf, dan is de rechtsbijstand van een gespecialiseerd advocaat geheel kosteloos! Dit geldt ook voor nabestaanden van slachtoffers van een geweldsdelict. Vereisten hierbij zijn wel dat er reeds een strafrechtelijke vervolging ingesteld is tegen de verdachte en u in aanmerking komt voor een uitkering van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. De tweede mogelijkheid is, indien u niet in aanmerking komt voor kosteloze rechtsbijstand, de zogenoemde gefinancierde rechtsbijstand. Hiervoor komt u alleen in uitzonderlijke gevallen in aanmerking als er geen sprake is van een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf.


EEN GESPECIALISEERDE ADVOCAAT OP HET GEBIED VAN SLACHTOFFERZAKEN

Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand zonder dat sprake is van een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf, dan dient u alleen een door de Raad voor Rechtsbijstand vast te stellen eigen bijdrage te betalen. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw (gezins-) inkomen en vermogen in het geldende peiljaar. U kunt dit eventueel ook zelf nagaan op www.rechtsbijstand.nl. Let wel op, gefinancierde rechtsbijstand is slechts mogelijk indien u wordt bijgestaan door een gespecialiseerd advocaat in slachtofferzaken. Ons advocatenkantoor voldoet aan deze deskundigheidsvereisten van de specialisatie slachtofferzaken. Hiernaast staan wij slachtoffers bij op betalende basis. Check altijd of u hier mogelijk voor verzekerd bent bij uw rechtsbijstandverzekering!


SCHAKEL ONS IN VOOR AL UW ZAKEN

Naast slachtofferzaken kunt u bij ons als advocaat terecht voor andere zaken. Wij hebben in de afgelopen jaren al vele successen behaald. Heeft u een advocaat nodig omdat u bent aangeklaagd voor het houden van een hennepkwekerij? Bent u in aanraking gekomen met het verkeersstrafrecht voor het rijden onder invloed van alcohol, drugs of een combinatie daarvan, of dreigt u gegijzeld te worden vanwege openstaande CJIB-boetes? Ons advocatenkantoor is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die onze hulp kan gebruiken vanwege een uitnodiging tot aanhouding en verhoor.


VRAAG HULP AAN DÉ SPECIALISTEN OM U TE HELPEN

Als u slachtoffer bent van een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf, is dit een ervaring die u nooit zult vergeten. Indien u herstellende bent, heeft u al genoeg aan uw hoofd. Schakel daarom een advocaat in die gespecialiseerd is in slachtofferzaken. U kunt eenvoudig uw zaak aanmelden op de website of door een e-mail te sturen naar info@destrafpleiters.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

HEBT U EEN ADVOCAAT NODIG?

Wij strijden samen met u!
Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?