Close

16 februari 2022

Uitzonderlijke directe vrijspraak door de meervoudige strafkamer bij poging doodslag

Op 25 januari 2022 vond dan eindelijk, na bijna 4 jaar, de inhoudelijke zitting plaats bij de meervoudige strafkamer van de Rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht. Cliënt werd al die tijd verdacht van het proberen zijn zieke vader van het leven te beroven, dan wel het proberen om zijn zieke vader zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. De verdenking kwam bij cliënt als donderslag bij heldere hemel.

De vader van cliënt was ernstig ziek en in de laatste weken ging de gezondheid van zijn vader sneller achteruit. Uiteindelijk is zijn vader overleden. Na het verlies van zijn vader en hem een waardig afscheid te hebben gegeven ontving cliënt een zogeheten ontbiedingsbrief om zich 3 dagen later te melden op het politiebureau voor een politieverhoor wegens voornoemde verdenking. Deze brief ontving cliënt nota bene op de dag dat zijn vader is gecremeerd. Het rouwproces werd hierdoor abrupt verstoord. De emoties schoten alle kanten op en cliënt wist zich geen raad. Hij nam met ons contact op, en wij besloten hem onmiddellijk bij te staan. Gelet op de gemoedstoestand van onze cliënt destijds adviseerden wij hem met klem om een beroep te doen op zijn zwijgrecht, hetgeen hij opvolgde.

Tijdens het door ons bijgewoonde politieverhoor bleek dat de verdenking tot stand was gekomen door een verklaring van de verzorgende van de vader van cliënt. Zij had verklaard dat cliënt zijn vader heeft proberen te smoren met een kussen. De verzorgende heeft dit gemeld bij de zorgmanager van de vader van cliënt, en deze heeft op zijn beurt verklaard dat hij hierop cliënt heeft geconfronteerd met hetgeen de verzorgende tegen hem heeft gezegd. Bij deze vermeende confrontatie heeft cliënt volgens deze zorgmanager het feit bekend. Later, in een aanvullend verhoor, heeft de zorgmanager deze verklaring bijgesteld, door te verklaren dat cliënt kort na het overlijden van zijn vader heeft verklaard, dat de beleving van de verzorgende heel anders is, dan zijn eigen beleving.

Op de zitting heeft cliënt, na bijna 4 jaar, eindelijk zijn kant van het verhaal kunnen vertellen. Cliënt ontkend met klem zijn vader gesmoord te hebben een kussen. Hij wilde enkel zijn zieke vader verzorgen. Cliënt vond het verschrikkelijk om te zien dat zijn vader in zijn laatste levensfase onrustig was en moeite had met ademhalen. Hij wilde zijn vader helpen door een extra kussen onder zijn hoofd te schuiven in de hoop dat zijn vader dan wat beter kon ademen, omdat hij dan wat rechterop zat. Een dag later overleed zijn vader in het bijzijn van cliënt en de verzorgende aan een natuurlijke dood.

Tijdens de zitting liepen de emoties bij cliënt opnieuw hoog op. Zodanig hoog dat de twijfels over de gebeurtenis zodanig ontstonden dat de Rechtbank, bij wijze van grote uitzondering, onmiddellijk tot een rechterlijk oordeel is gekomen. Na bijna 4 langslepende en emotioneel zware jaren kan cliënt eindelijk deze zwarte periode afsluiten.

De uitspraak met parketnummer 16-261891-18 is ook gepubliceerd (ECLI:NL:RBMNE:2022:588).

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?