Close

9 januari 2024

Vrijspraak besmetting met Hiv

Gerechtshof Den Bosch, ECLI:NL:GHSHE:2022:4860

Op 24 maart 2020 heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant cliënt veroordeeld voor ‘zware mishandeling’ door, kortgezegd, aangeefster te besmetten met HIV. Aan hem is toen een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 6 maanden en moest hij een schadevergoeding betalen van ruim € 35.000,-. Tegen deze uitspraak heeft cliënt hoger beroep ingesteld.

In hoger beroep hebben De Strafpleiters o.a. bepleit dat beide partijen hebben verklaard dat zij gedurende de seks een condoom hebben gebruikt. Volgens aangeefster is het condoom echter op enig moment afgedaan en volgens cliënt hebben zij altijd met condoom seks gehad. Het gerechtshof oordeelt dat hoewel er geen redenen zijn om aan de verklaring van aangeefster te twijfelen, dit ook geldt ten aanzien van de verklaring van cliënt. Het dossier biedt verder geen enkel ander bewijs dat seks zonder condoom zou hebben plaatsgevonden, hetgeen cliënt wordt verweten. Het gerechtshof benoemt daarbij ook de door De Strafpleiters aangehaalde whatsapp-gesprekken in het dossier, waarbij aangeefster cliënt veel verwijten maakt, maar op geen enkel moment spreekt van het feit dat er geen condoom is gebruikt en/of dat deze nooit af had mogen worden gedaan.

Het gerechtshof sluit ook aan bij hetgeen De Strafpleiters hebben aangevoerd als het gaat om de wijze waarop aangeefster besmet zou zijn geraakt met HIV. De verdediging heeft op basis van het dossier geconstateerd dat zowel aangeefster als cliënt last hadden van genitale wondjes als gevolg van een herpesinfectie en dat de besmetting ook op deze wijze had kunnen plaatsvinden. Het gerechtshof overweegt daarover dat, zoals bekend mag worden verondersteld, het Hiv-virus naast overdracht via seks ook op andere manieren kan worden overgedragen, zoals door bloed-bloed contact. De omstandigheid dat de kans op Hiv-besmetting via deze weg niet als hoogst onwaarschijnlijk terzijde kan worden gelegd, maakt eveneens dat niet buiten redelijke twijfel is komen vast te staan dat de Hiv-besmetting het gevolg is van onbeschermde seks tussen aangeefster en de cliënt.

Conclusie: integrale vrijspraak en niet-ontvankelijkheid van de vordering benadeelde partij!

Dus ook in hoger beroep strijden De Strafpleiters samen met u voor het beste resultaat.

https://www.bndestem.nl/roosendaal/br-toch-vrijspraak-voor-roosendaler-die-seks-had-met-studente-terwijl-hij-al-jaren-besmet-was-met-hiv~a9f8c363/

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?