Close

20 juni 2024

Vrijspraak groepsverkrachting ‘s-Hertogenbosch

Gerechtshof Den Bosch, ECLI:NL:GHSHE:2024:1382

Op 31 januari 2022 heeft de rechtbank Oost-Brabant cliënt veroordeeld voor een groepsverkrachting. Aan hem is toen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 36 maanden met aftrek van de 3 maanden die cliënt reeds in voorarrest had gezeten. Tegen deze uitspraak heeft de voormalig advocaat van cliënt namens hem hoger beroep ingesteld.

In hoger beroep heeft cliënt zich tot De Strafpleiters gewend en met succes. Hij is door het gerechtshof op 18 april 2024 vrijgesproken voor de groepsverkrachting!

De Strafpleiters hebben in hoger beroep bepleit dat het bewijs dat aangeefster tot seks zou zijn gedwongen door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid alleen kan worden ontleend aan de verklaringen van aangeefster zelf, terwijl juist die verklaringen op belangrijke onderdelen inconsistent zijn en tegenstrijdigheden bevatten. En dat aangeefster op verschillende momenten verschillend heeft verklaard.

Gelukkig is het gerechtshof hier niet blind voor geweest, want zij heeft geoordeeld dat zij ‘niet buiten redelijke twijfel kan vaststellen dat aangeefster door geweld, bedreiging met geweld en/of een of meer andere feitelijkheden is gedwongen tot het ondergaan van de door tenlastegelegde seksuele handelingen. Bewijs dat haar verklaringen in voldoende mate ondersteunt op dit punt en wel in een zodanige mate dat aan alle hiervóór genoemde contra-indicaties voor het aannemen van de betrouwbaarheid van haar verklaringen kan worden voorbijgegaan, ontbreekt.’

Conclusie: vrijspraak voor de groepsverkrachting wegens ontbrekend overtuigend bewijs! Wel vond het gerechtshof de gedragingen niet sociaal-ethisch aanvaardbaar en derhalve ontuchtig, hetgeen cliënt een winst van 33 maanden gevangenisstraf minder heeft opgeleverd. Kort gezegd, cliënt hoeft niet terug de gevangenis in!

Dus ook in hoger beroep strijden De Strafpleiters samen met u voor het beste resultaat.

Ook een juridisch probleem of wilt u een second opinion? Neem dan contact op met De Strafpleiters!

 

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?