Close

22 januari 2024

Vrijspraak ontucht met buurmeisje

Rechtbank Limburg, locatie Roermond, ECLI:NL:RBLIM:2023:828

Een toch wel zeer bijzondere zaak in onze praktijk.

Cliënt werd verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen met zijn minderjarig buurmeisje. Bijzonder aan deze zaak was dat dit buurmeisje seksuele handelingen verrichtte met de minderjarige zoon van cliënt, tegen de wil in van deze minderjarige. Bij betrapping op heterdaad van de minderjarigen door cliënt, is het buurmeisje heel boos geworden en enige tijd later lag er een aangifte tegen cliënt en een ontbiedingsbrief. Cliënt mocht als verdachte verschijnen op het politiebureau om te worden gehoord. Tijdens het verhoor hebben De Strafpleiters cliënt uiteraard bijgestaan en dit was meer dan nodig. Cliënt heeft tijdens het verhoor, waar er behoorlijk op de grens toelaatbare druk op hem is uitgeoefend, een uitgebreide zeer geloofwaardige verklaring afgelegd, bewijsstukken aangedragen en toestemming gegeven voor de doorzoeking van zijn eigen woning.

Hier was maar één uitkomst mogelijk namelijk een sepot wegens onvoldoende wettig en overtuigend bewijs. Het tegendeel was helaas waar. De officier van justitie besloot de zaak voor de meervoudige strafkamer te brengen en cliënt dus te dagvaarden. Als een officier van justitie besluit om iemand voor de rechter te brengen, dan moet deze toch gedacht hebben dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs zou zijn. De schrik was dan ook groot, na maandenlang in spanning te hebben gezeten, toen de officier van justitie op de dag van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak de rechtbank vroeg om cliënt vrij te spreken wegens gebrek aan bewijs. Dit was dezelfde officier van justitie die eerder had besloten om de zaak voor de rechter brengen.

Een onacceptabele werkwijze en met name in dit soort zeer gevoelige zaken. Strafzittingen zijn namelijk in beginsel openbaar, hetgeen betekent dat iedereen daarbij aanwezig mag zijn en dus ook bijvoorbeeld de pers. Iedereen kan kennis nemen van de inhoud van de zaak alsmede de persoonlijke omstandigheden van een verdachte. In dit soort zeer gevoelige zaken dient de officier van justitie, naar de mening van De Strafpleiters, zorgvuldiger om te gaan met het nemen van vervolgingsbeslissingen. Nog daargelaten van de afschuwelijke nachtmerrie waarin cliënt maanden heeft moeten leven.

Uiteraard is cliënt vrijgesproken en de rechtbank heeft het verweer van De Strafpleiters volledig gevolgd. Opvallend aan deze zaak is ook dat de rechtbank heeft geoordeeld dat er vraagtekens moeten worden geplaatst bij de verklaring van de minderjarige en deze wordt dan ook in twijfel getrokken. Iets wat niet vaak gebeurd en dus een mooi resultaat!

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?