Close

30 maart 2022

Vrijspraak van ontuchtige handelingen met tweeling

Eind augustus 2020 werden wij benaderd door cliënt met de vraag om hem bij te staan tijdens zijn zedenverhoor. Hij werd uitgenodigd voor een aanhouding en verhoor en werd beschuldigd van ontucht met twee meisjes, een tweeling. Cliënt zou volgens de tweeling met zijn hand in hun onderbroek zijn gegaan en daarbij hun “piezemuis” hebben aangeraakt. Gruwelijke feiten waarvan cliënt werd verdacht en waarvan hij direct afstand nam. Al jaren kwamen de meisjes over de vloer bij cliënt en zijn partner, zij zagen de meisjes als hun eigen kleinkinderen. Natuurlijk wilden wij deze cliënt bijstaan gedurende het verhoor en het verdere proces. We voelden de wanhoop dwars door de telefoon!

De meisjes waarvan hij hield alsof het zijn eigen kleinkinderen waren, die hem en zijn partner opa en oma noemde, en die altijd met plezier bij hem en zijn partner langskwamen, beschuldigden hem van vreselijke dingen. Vreselijke dingen die volgens cliënt niet eens gebeurd waren. Bij het zedenverhoor bij de politie heeft cliënt pertinent ontkend ontuchtige handelingen te hebben gepleegd bij de meisjes.

Op 25 februari 2022, anderhalf jaar na het eerste verhoor bij de zedenrecherche, diende cliënt zich verantwoorden tegenover de meervoudige strafkamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda. Deze dag vormde het dieptepunt van de hel waar cliënt en zijn partner al ruim 2 jaar in zaten. Al was cliënt vastberaden om de rechters te overtuigen van zijn onschuld. En wij uiteraard ook!

Cliënt werd gedurende de zitting stevig aan de tand gevoeld door de rechters. Hierna kreeg Slachtofferhulp Nederland het woord. De medewerkster van Slachtofferhulp Nederland las de slachtofferverklaring van de vader van de tweeling voor. De vraag waarom cliënt de tenlastegelegde feiten zou hebben gepleegd kwam meerdere keren naar voren in deze slachtofferverklaring. Vervolgens kreeg de officier van justitie het woord. De officier van justitie achtte de verklaringen van de meisjes betrouwbaar en zag steun in de verklaringen van hun ouders. De verklaring van de partner van cliënt, die onder ede door de rechter-commissaris op ons verzoek is gehoord, werd door de officier van justitie van de baan geschoven. Zij is de partner van cliënt, logisch dat zij volledig achter cliënt staat, stelde de officier van justitie. Het requisitoir van de officier van justitie werd afgesloten met een absurd hoge eis.

Een eventuele veroordeling was volgens de verdediging helemaal niet aan de orde in deze zaak. Volgens de verdediging zijn de verklaringen van de meisjes onvoldoende betrouwbaar en is er in deze zaak geen sprake van wettig en overtuigend bewijs om tot een veroordeling van het tenlastegelegde misbruik te komen. Ook benadrukte de verdediging dat de verklaring van de partner van cliënt volledig in lijn is met hetgeen cliënt heeft verklaard. In het laatste woord dat cliënt kreeg, stelde hij de “waarom”-vraag dan ook terug aan de vader van de meisjes en barstte in tranen uit. Hij benadrukte nogmaals dat hij nimmer ontuchtige handelingen heeft gepleegd bij de meisjes. Hij hield zielsveel van de meisjes die hij zag als zijn eigen kleinkinderen.

Op 11 maart 2022 werd cliënt dan ook vrijgesproken van hetgeen hem ten laste werd gelegd. Een enorme opluchting voor cliënt. De rechtbank achtte dat er geen sprake was van wettig en overtuigend bewijs, waardoor vrijspraak de enige juiste beslissing is in deze zaak. Inmiddels is de uitspraak ook gepubliceerd op rechtspraak.nl (ECLI:NL:RBZWB:2022:1266).

Wordt u ook beschuldigd van een soortgelijk zedenmisdrijf of andersoortige zedenmisdrijven, wacht niet langer en neem onmiddellijk contact met ons op! Wij strijden immers samen met u!

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?