Close

1 augustus 2020

Waarom een zedenadvocaat nodig?

Zedenzaken zijn veelal complex van aard, hetgeen een specialisatie op zich vereist. U moet weten dat niet iedere strafrechtadvocaat gespecialiseerd is in het behandelen van zedenzaken. Er zijn ook strafrechtadvocaten die geen zedenzaken behandelen. De juridische bijstand in zedenzaken vergt namelijk specialistische kennis en kunde.

Ga dus altijd na of dat de strafrechtadvocaat die u heeft/had benaderd, wél gespecialiseerd is in zedenzaken!

Doordat de feitelijke (seksuele) handelingen zich voornamelijk in de verborgenheid voordoen – te weten tussen de dader en het slachtoffer – is het bewijs in zedenzaken vaak net op het randje. Het is de kunst om het steunbewijs te minimaliseren. De verklaring van de verdachte is vaak het laatste puzzelstukje om tot steunbewijs te kunnen komen in een zedenzaak. U zult begrijpen dat hierin ook het grote belang schuilt om meteen nadat de politie bij u op de stoep heeft gestaan tot inbeslagname van uw gegevensdragers (bijv. verdenking van het bezit van kinderporno ex artikel 240b Sr), of als u een brief hebt ontvangen dat u als verdachte van een zedenmisdrijf uitgenodigd wordt voor aanhouding en verhoor, onmiddellijk een zedenadvocaat in de arm te nemen!

Voor een zedenadvocaat is het verder de kunst om de aangifte eens grondig onder de loep te nemen. Rondom een (valse) aangifte van een zedenmisdrijf ontstaat altijd bij de politie de behoefte om het vermeende slachtoffer bij te staan. Het zoeken naar wat er feitelijk is voorgevallen wordt regelmatig verdrongen. Dit tot ergernis van de zedenadvocaat, want nog meer dan bij gewone strafbare feiten het geval al is, wordt uw goede naam onmiddellijk door het slijk gehaald als u in verband wordt gebracht met zedenmisdrijven. Uw leven staat van de een op de andere dag volledig op zijn kop! Een valse aangifte van een zedenmisdrijf kan enorme schade bij een verdachte van een zedenmisdrijf veroorzaken. Iedereen kijkt u ineens met de nek aan, en uw baan kunt u ook op uw buik schrijven!

Maar buiten de persoonlijke en (mogelijk ook) psychische gevolgen die een verdenking van een zedenmisdrijf met zich mee kan brengen, worden zedenmisdrijven in Nederland veelal zwaar bestraft. Een gevangenisstraf is bij zedenmisdrijven eerder regel dan uitzondering.

Wordt u verdacht van een zedenmisdrijf of is er tegen u een valse aangifte gedaan? Kom dan meteen in actie door contact op te nemen met de zedenadvocaten van De Strafpleiters!

Wij beschikken immers over de specialistische kennis en kunde, en hebben al jarenlang ervaring op het gebied van zedenzaken. Wij weten als geen ander hoe extreem gevoelig deze zedenzaken zijn, en zullen u dan ook stap voor stap, zowel emotioneel als juridisch bijstaan in uw zedenzaak!

 

Bekijk hier enkele door ons behaalde successen!

1 augustus 2020 Blog

Jorrit Hermes
Jorrit Hermes
23 September 2023
Corina heeft één van mijn cliënten enorm geholpen. Ze is scherp, toegankelijk en uiterst professioneel.
Patrick Van B.
Patrick Van B.
29 Juni 2023
Fijne communicatie, verstand van zaken en nemen je stap voor stap mee in het hele proces. Ik ben blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen een gespecialiseerd kantoor in de arm te nemen die me ook tijdens het verhoor bijstonden. Uiteindelijk met als succesvol resultaat het seponeren van de zaak! Nogmaals super bedankt om me te helpen om deze nachtmerrie eindelijk zo af te kunnen sluiten!
Nino Kikilasjvili
Nino Kikilasjvili
14 Juni 2023
Ontzettend geholpen door mw. Herrings en een hele fijne vrouw in de omgang en het contact! Weet mensen gerust te stellen maar is wel eerlijk en direct. Echt een aanrader!
roon
roon
10 Juni 2023
bij 1e kennismaking met mr Herrings dacht ik heel even uhmmm 🤔 (maar dit was dan ook in een vervelende situatie) maar deze relatief jonge advocaten duiken echt in jouw dossier inclusief de punten en komma's. en het maakt niet wat voor juridisch onderwerp dan ook. recht of onrecht. de ovj kreeg het er warm van.
Stefanie Meijers
Stefanie Meijers
18 April 2023
Wat ben ik blij dat wij hebben gekozen voor deze toppers! Mr Herrings heeft ons heel erg goed bijgestaan in een heel heftige periode. Deze vrouw is niet alleen een heel goede advocaat maar vooral ook een gewoon mens,die weet wat je doormaakt. Niets is haar te veel en je kunt met alle vragen bij haar terecht en krijgt er snel antwoord op in gewoon nederlands en niet van die juridische taal waar niemand iets van begrijpt. Komt ze er zelf even niet uit dan weet zij zeer kundige collega’s te vinden waarmee ze dan een oplossing zal vinden. Dus mocht je op zoek zijn naar een advocaat in hart en nieren dan ben je bij Herrings&Pirone op het juiste adres! Gr .Stefanie
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
Sorayah Van Hasseln. Bb. Ch
8 Maart 2023
Ik had heel kort de tijd voor mijn zaak. Ze reageerde super snel. En ondanks ze niet specifiek nog wat konden met mijn zaak. Heeft ze me goede tips gegeven en een fijn gesprek gehad. Voelde me gehoord. Heel erg bedankt.
Jeannet Kuijpers
Jeannet Kuijpers
15 Februari 2023
Hartelijk dank Corina voor het geweldige pleidooi wat je heb gehouden. Zeer dankbaar hiervoor. Van 90 uur werkstraf naar 30 uur. 👏👏👏👏👏🤮
Yonghai chen
Yonghai chen
14 Februari 2023
Ik ben zeer goed geholpen door mevrouw Herrings, zij legt alles zeer goed en duidelijk uit zodat je niet voor verrassingen komen te staan .
× Hoe kan ik je helpen?