Close

1 augustus 2020

Waarom een zedenadvocaat nodig?

Zedenzaken zijn veelal complex van aard, hetgeen een specialisatie op zich vereist. U moet weten dat niet iedere strafrechtadvocaat gespecialiseerd is in het behandelen van zedenzaken. Er zijn ook strafrechtadvocaten die geen zedenzaken behandelen. De juridische bijstand in zedenzaken vergt namelijk specialistische kennis en kunde.

Ga dus altijd na of dat de strafrechtadvocaat die u heeft/had benaderd, wél gespecialiseerd is in zedenzaken!

Doordat de feitelijke (seksuele) handelingen zich voornamelijk in de verborgenheid voordoen – te weten tussen de dader en het slachtoffer – is het bewijs in zedenzaken vaak net op het randje. Het is de kunst om het steunbewijs te minimaliseren. De verklaring van de verdachte is vaak het laatste puzzelstukje om tot steunbewijs te kunnen komen in een zedenzaak. U zult begrijpen dat hierin ook het grote belang schuilt om meteen nadat de politie bij u op de stoep heeft gestaan tot inbeslagname van uw gegevensdragers (bijv. verdenking van het bezit van kinderporno ex artikel 240b Sr), of als u een brief hebt ontvangen dat u als verdachte van een zedenmisdrijf uitgenodigd wordt voor aanhouding en verhoor, onmiddellijk een zedenadvocaat in de arm te nemen!

Voor een zedenadvocaat is het verder de kunst om de aangifte eens grondig onder de loep te nemen. Rondom een (valse) aangifte van een zedenmisdrijf ontstaat altijd bij de politie de behoefte om het vermeende slachtoffer bij te staan. Het zoeken naar wat er feitelijk is voorgevallen wordt regelmatig verdrongen. Dit tot ergernis van de zedenadvocaat, want nog meer dan bij gewone strafbare feiten het geval al is, wordt uw goede naam onmiddellijk door het slijk gehaald als u in verband wordt gebracht met zedenmisdrijven. Uw leven staat van de een op de andere dag volledig op zijn kop! Een valse aangifte van een zedenmisdrijf kan enorme schade bij een verdachte van een zedenmisdrijf veroorzaken. Iedereen kijkt u ineens met de nek aan, en uw baan kunt u ook op uw buik schrijven!

Maar buiten de persoonlijke en (mogelijk ook) psychische gevolgen die een verdenking van een zedenmisdrijf met zich mee kan brengen, worden zedenmisdrijven in Nederland veelal zwaar bestraft. Een gevangenisstraf is bij zedenmisdrijven eerder regel dan uitzondering.

Wordt u verdacht van een zedenmisdrijf of is er tegen u een valse aangifte gedaan? Kom dan meteen in actie door contact op te nemen met de zedenadvocaten van De Strafpleiters!

Wij beschikken immers over de specialistische kennis en kunde, en hebben al jarenlang ervaring op het gebied van zedenzaken. Wij weten als geen ander hoe extreem gevoelig deze zedenzaken zijn, en zullen u dan ook stap voor stap, zowel emotioneel als juridisch bijstaan in uw zedenzaak!

 

Bekijk hier enkele door ons behaalde successen!

1 augustus 2020 Blog